BOLET DESHIDRATAT

-L’assecat dels bolets consisteix a exposar-los a l’aire a temperatura ambient, o bé escalfar-los, amb l’objectiu que perdin per dessecació tota l’aigua que contenen.
-Es recol·lecten a la primavera o a la tardor, però l’assecat en garanteix el consum durant tot l’any. -Despres d’aquest procés els bolets presenten un aspecte més rugós i dur, així com més enfosquit, a més només en queda la décima part del seu pes original i són més gustosos.
-Per rehidratar cal escalfar aigua i retirar-la del foc, posar-hi els bolets i tapar amb un drap, deixar dins de l’aigua de 4 a 8 hores depenent de la recepta, a més temps de cocció menys cal que romanguin dins l’aigua.
-Per cuinar-los és aconsellable rehidratar-los abans de la cocció.

PRESENTACIONS

  • Secs, depén de la mida o la varietat es deixen sencers, es parteixen o es laminen en tot cas nomès se seleccionen els trossos més ben formats per servir en aquesta presentació.
  • Brisura, per tal de facilitar la feina a l’hora de preparar segons quin plats el bolet una vegada laminat i deshidratat passa per un procés de trituració que el deixa a una mida petita i uniforme, així és més ràpit d’hidratar i no cal trocejar-lo.
  • Pols,de bolets deshidratats, una manera original de donar-li un toc diferent a la nostra cuina, sense que es vegi el bolet, l’incorporarem a les receptes al començar a cuinar.

PREPARAT DESHIDRATAT

-Combinar arròs o pasta amb bolets deshidratats és una bona forma de potenciar un plat tradicional que hem fet a casa des de sempre, proveu-ho.
-Els nostres preparats deshidratats són un eina bàsica a la cuina, tenim formats per domicilis, restaurants i col·lectivitats.

PREPARAT DE BOLETS AMB ARRÒS O PASTA

ALTRES DESHIDRATATS

-El procés de deshidratar no només s’aplica als bolets, ni molt menys, és una tècnica de fa molts anys, va ser la primera forma de conservar els aliments per quan no n’hi ha de fresc.
-Alguns aliments, sobretot llavors s’eixuguen en el mateix cicle vital, en d’altres és necessari aplicar uns processos més complicats, l’objectiu principal és la conservació però quasi sempre també porta lligat uns canvis diferencials, un d’ells és la concentració del sabor.

DESHIDRATATS DEL NOSTRE CATÀLEG