Bolet de cultiu intensiu o ecològic

Al mercat podem trobar diverses menes de bolets cultivats. Els més coneguts i de cultiu més antic,  són els xampinyons.

També hi trobarem gírgoles, i d´altres espècies que s´han anat introduït, com el portobello, un bolet cada cop més present.

De fet, incloent les zones tropicals i Àsia, hi ha almenys una cinquantena d´espècies disponibles. Parlem de xiitake, de maitake, el mameko, les orelles de Judes, el shimei, diverses varietats de bolets de soca o de flota o gírgoles -grogues, roses, vermelles-, pollancró, bolet de tinta i d´altres…

Aquests bolets es cultiven a través de sements, micorrizes etc.

També hi ha bolets gurmets de semicultiu, com els rovellons, la trompeta dels morts, les múrgoles -molt cultivades a Xina-, varietats de ceps,…, encara que algunes d’elles molt poc productives i sobretot les tòfones, les negres més corrents a casa nostra.

Cultiu intensiu

Les famílies de bolets sapròfags, viuen de descomposar matèria orgànica i poden créixer sobre substrats artificials o troncs, són les que des de fa més temps és poden cultivar en recintes adaptats, això fa que podem gaudir d’ells durant tot l’any, molts d’ell han estat modificats d’aspecte amb el que normalment tenen en entorn silvestre degut al canvi de llum o de temperatura.

És poden trobar al mercat cultivats per empreses especialitzades, això fa siguin les espècies més accessibles i econòmiques del mercat

Cultiu ecològic BIO

En el cultiu BIO, no s’utilitza cap ajuda química ni genètica a l’hora de cultivar-los, tot el procés des de la preparació del substrat, el creixement del fong i la seva floració.

Varietats autòctones amb substrat del territori. (km0)

- Gírgola de castanyer -
Maitake
Pleurotus ostreatus
-Bolet de roure -
Xiitake
Lentinula edodes
- Bolet Carné -
Flammulina Vetulipes

Recordeu tenim de tot en productes frescos silvestres o de cultiu, naturals i de proximitat.

1ª GAMMA FRESC
BOLETS CULTIU

Bolets de cultiu frescos de proximitat.

Actualment esteu veient Bolet de cultiu intensiu o ecològic
Xiitake