Bolet silvestre pal de paller i protagonista

El bolet silvestre protagonista, pal de paller des de la fundació de l’empresa, a Bolets Pirineus tot gira entorn seu. Els bolets surten en zones forestals sense cap intervenció aliena. Degut a la gran varietat d’espècies ens centrarem en els comestibles amb més interès gastronòmic i valor comercial.

Sanes i naturals

El bolet és l’aparell esporífer (reproductor) i el tenen diversos tipus de fongs superiors.

Consta d’un casquet esfèric o barret que està sostingut per una cama, a la naturalesa és la part visible d’aquests organismes.

Una mica d'història

El consum de bolets és antiquíssim, això ho demostra que segons l’etimologia la paraula fong (mico) procedeix del grec  “mykés”.
Grecs, Romans i Celtes coneixien les seves propietats gastronòmiques, medicinals i tòxiques, ja que en aquells temps es recollien nombroses especies de bolets.
No sols les utilitzaven com aliment, també en festes i celebracions per les propietats al·lucinògenes d’algunes especies.
l'Arbre del bolet

En la Edat Medieval certs bolets eren privilegi dels cavallers, d’aquí prové el nom d’alguna d’elles com la Tricholoma equestre.

El segle XVII a França s’inicia el cultiu controlat d’algunes especies.

Propietats nutricionals

La majoria de les vegetals tenen una quantitat de calories baixa i entre elles es troben els bolets, amb un nivell calòric de 20 calories per 100 grams degut al alt contingut d’aigua i fibra i baix d’hidrats de carboni.

La principal propietat nutritiva dels bolets és el ergosterol, una substància que pot transformar-se en vitamina D bona pels ronyons, ossos i dents.

A més els bolets contenen vitamina B i minerals com fòsfor, Iode i potassi.

Les dues temporades de bolets son la primavera i la tardor, en aquestes estacions més suaus de temperatura i generalment més humides són les que donen les condicions de temperatura i humitat idònies perquè floreixin els bolets.

Tardor

Primavera

Bolets comercialitzats

Les dues temporades principals de bolets son la primavera i la tardor, en aquestes estacions més suaus de temperatura i generalment més humides es donen les condicions de temperatura i humitat idònies perquè floreixin els bolets.

Altres bolets comestibles

Bolets comestibles, alguns excel·lents, però que normalment no es troben al mercat degut a poca demanda, escàs temps de conservació, que ja es cultiva o és desconegut per al gran públic.

Recordeu tenim de tot en productes frescos silvestres o de cultiu, naturals i de proximitat.

1ª GAMMA FRESC
SILVESTRE

Bolets – Tòfona – Altre

Actualment esteu veient Bolet silvestre <span class="notranslate"> pal de paller </span> i protagonista
Agulleta