Horta de proximitat directe de productor

El blat puja i la patata baixa!
Ho sabies?

Segurament no...
És una dita de muntanya molt gràfica.

Vol dir que la llavor del blat si la plantem en un lloc més alt que la planta que l’ha originat serà més bona i productiva que una originada al mateix nivell.

D’altre banda amb la patata serà a la inversa, si la plantem en un lloc més baix que on s’ha originat serà més bona i productiva que la originada al mateix nivell. 

Això passa amb molts productes, les plantes com els demés éssers vius quan se’ls esperona es fan mes resistents i s’adapten tant com poden al medi.

Aquesta força fa que quan se’ls torna a una situació mes fàcil treballen mes i millor, però no dura, els seus descendents tornen a deixar-se anar, és l’adaptació continua.

Però no totes les espècies estan més adaptades als mateixos entorns, a la sequera o al fred, cadascuna te la seva genètica .

Nosaltres sabent-ho us oferim productes seleccionats propis de muntanya ja què sabem que produïts a alçada aquests són els més bons.

I d’altres del camp de llevant ja que al sorrenc i prop de la marinada del mar son excel·lents.

Són productes de proximitat, produccions familiars, sabem qui ho fa i com ho fa, garantia de qualitat, saber fer i frescor.

Per això es diu que...

El blat puja i la patata baixa

Cultius de proximitat

Per ara tenim tres productes BIO els tomàquets, la figa Coll de Dama i les pomes de muntanya, el demès surt d’horts amb tractaments totalment ecològics.
Mes de 15 varietats de tomàquets, durant la temporada, són especialment dolços per la terra rica en potassa on creixen i les pomes, 6 varietats, cultivades a una alçada superior als 800 metres, això el dona un gust i un cruixent molt característic, figues coll de dama de l’Alguaire amb diferents calibres.
De l’horta ens abastim de patates, pèsols, faves, cebes, alls, patates, terra controlada i compensada amb anàlisis continus.
La producció integrada és una versió controlada del cultiu convencional, que sorgeix a Europa per a posar en pràctica la transició cap a una agricultura més respectuosa.
Aquest tipus d’agricultura redueix o anul·la l’ús convencional de fertilitzants químics i artificials, combinant-los amb uns altres més respectuosos, com els mètodes biològics.

Horta d'estiu de l'interior

BAGES

Terra amanida amb la influència de les betes de potasa i dels rius que transporten l’aigua de les pluges del pre-Pirineu proper, combinant la calor forta durant el dia i la fresqueta seca a la nit.

Es treballa en la recuperació de varietats antigues que han anat en retrocés pel descens de l’activitat agrària.

OSONA

Ceba Vigatana

Varietat allargada i panxuda, de tons violacis, apreciada pel seu sabor fort i alhora dolç.
Es pot menjar crua en amanides o escalivada, especialment els ceballots.
Vol terres ben treballades i profundes, si estan massa compactes, no es faran massa grosses. Volen ser ben regades, ja que com més aigua més dolça, el pH també té influència en la picantor: com més àcid més dolça és la ceba.
Es recull a finals de juliol, no es guarda massa i de seguida s’espiga, però quan més bona és, és quan és a punt d’espigar-se.
Farà ceballots a l’hivern i florirà a la primavera-estiu.

Horta d'hivern del llevant .

DEL MARESME AL GARRAF

Terra sorrenca amb influència del mar protegida de prop per la muntanya, amb una climatologia suau.

Els  pagesos treballen per oferir una gran ventall de fruites i verdures, adaptant-se constantment a la demanda de nous productes del mercat.

Temporada d’hivern
Els productes d’horta normalment depenen de la climatologia i el sol, a l’hivern sobretot de la climatologia, al Maresme tenen un clima perfecte per conrear aquests productes de temporada.

CATÀLEG - Horta de proximitat

1ª GAMMA FRESC
HORTA DE PROXIMITAT

Temporada, acabat de collir

Més horta de proximitat

You are currently viewing Horta de proximitat directe de productor
Horta