Ens estructurem seguint les gammes alimentaries

Presentem la nostra gamma de productes

Cadascuna de les famílies té una entrada al blog.

Trobareu tots els nostres productes mostrats i comentats per divulgació compromesa amb la qualitat.

Us els podem servir sempre depenent de la temporada i la climatologia.

Gammes alimentàries

Els aliments es classifiquen en gammes, de la I a la V, en funció del tractament que hagin rebut i el sistema de conservació.
Al mercat els aliments és troben en diferents formes en el seu estat original, deshidratats, congelats, higienitzats, tallats, pelats, envasats, fins i tot cuinats.
Aquesta diversitat és possible gràcies als avanços tecnològics de la indústria alimentària i dels canvis en els hàbits de consum de la societat. Les presentacions actuals, ajuden a organitzar-nos i preparar-nos. Segons sigui el tractament previ  i la forma de conservació de l’aliment a la recepció del producte, es classifica en una gamma diferent.

1ª Gamma

Fresc
Fruita, verdura, ous, bolets o herbes, productes que no s’han sotmès a cap tractament de conservació ni han sofert cap tractament higienitzant.
Es tracta d’aliments molt peribles, per la qual cosa les condicions de conservació i manipulació han de ser molt acurades per evitar riscos.

Bolets

El bolet és l'aparell esporífer (reproductor) de diversos tipus de fongs superiors.
Consta d'un casquet esfèric, o barret, sostingut per una cama, és la part visible d'aquests organismes.
Producte silvestre molt apreciat pels buscadors i a la cuina.

ECO - Orgànica

Agricultura ecològica, orgànica o biològica, sistema de cultiu basat en la utilització òptima dels recursos naturals, sense emprar productes químics organismes genèticament modificats, aconseguint productes orgànics conservant la fertilitat de la terra respectant el medi ambient.

Ous de pagès

Vetllem per la qualitat dels ous, es pot apreciar en el gust, la textura i la densitat del rovell; tant a la cuina de casa com en la cuina professional. Ous de gallina, ànec i oca
d'explotació petita amb producció limitada, la confiança en la qualitat, en el gust, en el color i en la consistència, són el nostre valor.

Tomàquets

De Juliol a octubre tomàquets del Bages, terra ideal per produir fruits dolços, amb color i varietat.
D'abril a juny hem d'aprofitar el clima del maresme i els seus hivernaders, tomàquet de proximitat i qualitat a la primavera.
A l'hivern agafem les noves varietats híbrides que ens ofereix la ciència des de Alacant.

Fruita de baia i de pinyol

Fruita de baia i de pinyol, directe de productor, sense passar per mercats ni magatzems, fruita fresca que estava penjada de l'arbre 24 hores abans, seleccionem en el lloc de la collita la millor fruita del dia.

Tubèrcles, bulbs i arrels

Es conreen per aprofitar uns òrgans subterranis comestibles en forma de bulbs,arrels o tubercles. Una bona fertilització de base és fonamental per a un desenvolupament correcte dels òrgans subterranis.

Tòfones

Fongs ascomicets de la família dels Tuber amb una relació simbiòtica micorízica amb els arbres.
Tenim tòfona fresca acabada de collir, producte de proximitat, ideal per condimentar amanides i guisats, gaudiu del seu aroma i gust característic.

Proximitat - BIO

Productes km0, denominats de proximitat.
Son els que la seva principal característica es basa en la poca distància que hi ha entre el seu lloc de producció o de recol·lecció i el punt de venda o de consum final.
BIO, Necessiten un certificat que ho acrediti.

Herbes fresques aromàtiques

Les plantes aromàtiques són unes aliades excel·lents a la cuina, milloren els nostres plats amb els seus aromes naturals i juguen un paper decoratiu rellevant.
Algunes es poden conservar seques a prop de la cuina, per tenir-les a mà mentre es couen els plats, d’altres, les podrem tenir fresques per aprofitar el seu sabor.

Horta

Directe de productors, experiència de generacions cultivant terra pròpia, actualment sempre s'utilitzen anàlisis del terreny per obtenir l'estat de salut de la terra i donar-l'hi en tot moment exactament el que necessita perquè la planta estigui sana, MAI s'aplica a tor i a dret abono químic sense control. Productes amb control i nutrients orgànics, assegurem la salut de tothom.

Fruita de llavor i falsa fruita

Fruita de llavor i falsa fruita, directe de productor, sense passar per mercats ni magatzems, fruita fresca que estava penjada de l'arbre 24 hores abans, seleccionem en el lloc de la collita la millor fruita del dia.

Fruita Tropical

És defineix com una fruita de les zones de clima tropical o subtropical,
Tenen en comú, no suportar el fred i poder ser malmeses quan la temperatura cau per sota de 4 ° C.

2ª Gamma

Deshidratat - Conserva.
Fruita en almívar, salses, deshidratats, làctics, ..., s’han sotmès a un procés tèrmic i posterior envasat, la qual cosa permet que es conservin durant molt més temps.
No tots ells requereixen temperatures fredes d’emmagatzematge, normalment n’hi ha prou amb tenir-los en un lloc fresc i sec.

Deshidratats

L’assecat dels bolets en garanteix el consum durant tot l’any, després d’aquest procés els bolets presenten un aspecte més rugós i dur, així com més enfosquit, nomès en queda la dècima part del seu pes original i concentren el gust.

Làctics

Els làctics són aliments que contenen proteïnes d'un elevat valor biològic, atès que representen una font important de proteïnes i vitamines d'alta qualitat. i calci necessari perquè es formin els ossos i les dents.

Llegums

El diccionari diu "Fruit o llavor que creix formant una fila amb altres d'iguals a dins d'una beina" el que no diu és que són font de proteïna, es conserven fàcilment i la nostra selecció té origen

Condiments

Substància comestible destinada a reforçar o millorar el sabor. Els condiments són d'origen vegetal (les espècies i les herbes aromàtiques), d'origen animal (brou de carn), o mineral com la sal de cuina. Poden ser frescos o deshidratats.

Preparats

Alleugereixen el temps a la cuina, tenim la proporció justa, no cal guardar el sobrer de cada ingredient. Arròs, pasta i bolets de gran qualitat, productes de confiança que simplifiquen i fa molt mes agraït cuinar.

Mel

Si t’agrada la mel, ets en el bon lloc! Les varietats de la mel son gairebé infinites. El seu sabor varia de regió en regió, la mel és el millor aliat en la nostra dieta per assegurar-nos la millor qualitat de vida.

Safrà

Fruits secs i altres

A la tardor es recol·lecten entre d'altres, fruits amb poca humitat, són fruits secs, pinyons, castanyes i totes les conserves que se'n fan, també una flor molt especial d'on s'obté el safrà.

Conserves

Inicis de la conservació dels aliments
L'any 1795, un pastisser francès, va descobrir que l'aplicació de l'escalfor -bany Maria- al menjar dins d'envasos de vidre tancats, preservava el menjar de la descomposició.

3ª Gamma

Congelat.
Verdura, carn, peix o marisc.
La manera de mantenir llarga durada de conservació. Actualment podem consumir bolets silvestres tot l’any, una de les opcions mes utilitzades és la congelació. Congelem els bolets quan hi ha excés per poder-los consumir a tot hora, bolets rentats i trossejats.

Bolets congelats

En certs moments de la temporada del bolet, es poden congelar per altres temporades amb mancança, aleshores es netegen i és tallen, si és el cas, i a ultracongelar, de sobte poden aguantar en bones condicions molt de temps.

Bolets escaldats

Alguns bolets després de congelar s'han d'escaldar i llençar l'aigua, en aquest proces perden la substància que els fa amargar, nosaltres ja els escaldem abans de congelar, feina feta no té destorb.!

4ª Gamma

Net, tallat i envasat
Fresc envasat al buit o en atmosfera controlada.
S’ha higienitzat i després tallat o pelat, no s’ha sotmès a cap procés de cocció i seguidament envasat en recipient amb atmosfera controlada o al buit.

Tubèrcles i verdures

Verdures i tubercles de l'horta, recol·lectades seguidament higienitzades i tallades de diverses maneres, producte de proximitat preparat per fer-lo servir inmediatament.

Fulles i brots

Fulles tendres, brots, micro-brots i flors, un bon repertori per barreges (mesclum), 5 formats diferents en funció de la quantitat d'espècies, quasi tot l'any de varietats.

5ª Gamma

Cuinat i Pre-cuinat.
Productes sotmesos a processos higienitzats i de preparació a cuina que garanteixen la seva salubritat i seguretat.
Per al seu consum, sols és necessari escalfar-los o acabar el procés de cocció tal com indiquen les instruccions..

Croquetes i Xurros

Elaboració tradicional de croquetes i xurros, artesanes i casolanes des de 2006, s'elaboren receptes clàssiques i modernes, aconseguint canviar el concepte de croqueta convencional per el de croqueta gourmet.

Canelons

Producte d'elaboració pròpia a les nostres instal·lacions, tenen un tercera part de carn de porc, un altre de carn d'au i la última de bolet congelat nostre, amb pasta de La Perla del Segre.

Recordeu tenim de tot en productes frescos silvestres o de cultiu, naturals i de proximitat.

CATÀLEG GENERAL
BOLETS PIRINEUS

Els nostres productes ordenats per gammes

Actualment esteu veient Ens estructurem seguint les gammes alimentaries
Botiga