La nostra gamma de productes

La nostra gamma de productes

Presentem la nostra gamma de productes

Cadascuna de les famílies té una entrada al blog.

Trobareu tots els nostres productes mostrats i comentats per divulgació compromesa amb la qualitat.

Us els podem servir sempre depenent de la temporada i la climatologia.

Gammes alimentàries

Els aliments es classifiquen en gammes, de la I a la V, en funció del tractament que hagin rebut i el sistema de conservació.
Al mercat els aliments és troben en diferents formes en el seu estat original, higienitzats, tallats, pelats, envasats, fins i tot cuinats.
Aquesta diversitat és possible gràcies als avanços tecnològics de la indústria alimentària i dels canvis en els hàbits de consum, les gammes alimentàries ajuden a organitzar-nos i preparar-nos segons sigui el tractament previ  i la forma de conservació a la recepció del producte.

I Gamma

Fresc
Fruita, verdura, ous, bolets o herbes, productes que no s’han sotmès a cap tractament de conservació ni han sofert cap tractament higienitzant.
Es tracta d’aliments molt peribles, per la qual cosa les condicions de conservació i manipulació han de ser molt acurades per evitar riscos.

Bolet

El bolet és l'aparell esporífer (reproductor) de diversos tipus de fongs superiors.
Consta d'un casquet esfèric, o barret, sostingut per una cama, és la part visible d'aquests organismes.
Producte silvestre molt apreciat pels buscadors i a la cuina.

ECO - Orgànica

Agricultura ecològica, orgànica o biològica, sistema de cultiu basat en la utilització òptima dels recursos naturals, sense emprar productes químics organismes genèticament modificats, aconseguint productes orgànics conservant la fertilitat de la terra respectant el medi ambient.

Ous de pagès

Vetllem per la qualitat dels ous, es pot apreciar en el gust, la textura i la densitat del rovell; tant a la cuina de casa com en la cuina professional. Ous de gallina, ànec i oca d'explotació petita amb producció limitada, la confiança en la qualitat, en el gust, en el color i en la consistència, són el nostre valor.

Tòfona

Fongs ascomicets de la família dels Tuber amb una relació simbiòtica micorízica amb els arbres.
Tenim tòfona fresca acabada de collir, producte de proximitat, ideal per condimentar amanides i guisats, gaudiu del seu aroma i gust característic.

Proximitat - BIO

Els productes km0, denominats de proximitat, son els que la seva principal característica es basa en la poca distància que hi ha entre el seu lloc de producció o de recol·lecció i el punt de venda o de consum final.

Herbes aromàtiques

Les plantes aromàtiques són unes aliades excel·lents a la cuina, milloren els nostres plats amb els seus aromes naturals i juguen un paper decoratiu rellevant.
Algunes es poden conservar seques a prop de la cuina, per tenir-les a mà mentre es couen els plats, d’altres, les podrem tenir fresques per aprofitar el seu sabor.

II Gamma

Deshidratat - Conserva.
Fruita en almívar, salses, deshidratats, ..., s’han sotmès a un procés tèrmic i posterior envasat, la qual cosa permet que es conservin durant molt més temps.
No requereixen temperatures fredes d’emmagatzematge n’hi ha prou amb tenir-los en un lloc fresc i sec.

Deshidratat

L’assecat dels bolets en garanteix el consum durant tot l’any, després d’aquest procés els bolets presenten un aspecte més rugós i dur, així com més enfosquit, nomès en queda la dècima part del seu pes original i concentren el gust.

Conserva

Inicis de la conservació dels aliments
L'any 1795, un pastisser francès, va descobrir que l'aplicació de l'escalfor -bany Maria- al menjar dins d'envasos de vidre tancats, preservava el menjar de la descomposició.

Preparats

Alleugereixen el temps a la cuina, tenim la barreja en proporció justa, no cal guardar sobrer de cada ingredient. Arròs, pasta i bolets de gran qualitat, productes de confiança que simplifiquen i fa molt mes agraït cuinar.

Condiment

Substància comestible destinada a reforçar o millorar el sabor. Els condiments són d'origen vegetal (les espècies i les herbes aromàtiques), d'origen animal (brou de carn), o mineral com la sal de cuina. Poden ser frescos o deshidratats.

III Gamma

Congelat.
Verdura, carn, peix o marisc.
La manera de mantenir llarga durada de conservació. Actualment podem consumir bolets silvestres tot l’any, una de les opcions mes utilitzades és la congelació. Congelem els bolets quan hi ha excés per poder-los consumir a tot hora, bolets rentats i trossejats.

Bolet congelat

En certs moments de la temporada del bolet, es poden congelar per altres temporades amb mancança, aleshores es netegen i és tallen, si és el cas, i a ultracongelar, de sobte poden aguantar en bones condicions molt de temps.

Bolet Escaldat

Alguns bolets després de congelar s'han d'escaldar i llençar l'aigua, en aquest proces perden la substància que els fa amargar, nosaltres ja els escaldem abans de congelar, feina feta no té destorb.!

IV Gamma

Net, tallat i envasat
Fresc envasat al buit o en atmosfera controlada.
S’ha higienitzat i després tallat o pelat, no s’ha sotmès a cap procés de cocció i seguidament envasat en recipient amb atmosfera controlada o al buit.

IV Gamma

Verdures i tubercles de l'horta, recol·lectades seguidament higienitzades i tallades de diverses maneres, producte de proximitat preparat per fer-lo servir inmediatament.

Fulles i brots

Fulles tendres, brots, micro-brots i flors, un bon repertori per barreges (mesclum), 5 formats diferents en funció de la quantitat d'espècies, quasi tot l'any de varietats.

V Gamma

Cuinat i Pre-cuinat.
Productes sotmesos a processos higienitzats i de preparació a cuina que garanteixen la seva salubritat i seguretat.
Per al seu consum, sols és necessari escalfar-los o acabar el procés de cocció tal com indiquen les instruccions..

Croquetes i Xurros

Elaboració tradicional de croquetes i xurros, artesanes i casolanes des de 2006, s'elaboren receptes clàssiques i modernes, aconseguint canviar el concepte de croqueta convencional per el de croqueta gourmet.

Canelons

Producte d'elaboració pròpia a les nostres instal·lacions, tenen un tercera part de carn de porc, un altre de carn d'au i la última de bolet congelat nostre, amb pasta de La Perla del Segre.

Recordeu tenim de tot en productes frescos silvestres o de cultiu, naturals i de proximitat.

CATÀLEG GENERAL
BOLETS PIRINEUS

Els nostres productes ordenats per gammes