Fruits secs, l’essència del artesanal

Fruits-secs-variats

Fruita seca

La fruita seca és un dels ingredients imprescindibles de la cuina mediterrània. Es fa servir per fer salses i picades o per acompanyar amanides i plats de carn i de peix. També és habitual en molts tipus de postres, com ara pastissos i coques.
Nosaltres també parlarem de La castanya, encara que s’acostuma a classificar dins el grup de la fruita seca, la castanya és molt diferent de la resta de membres d’aquest grup.
El seu component principal són els hidrats de carboni, mentre que en la resta de fruites seques el principal son els greixos.

  • Castanya
  • Anacard
  • Pistatxo
  • Cacauet
  • Ametlla
  • Nou
  • Avellana

Presentem la castanya

La Castanya és coneguda des de sempre a la cuina, en cru no destaca però quan es cou concentren els sucres. Tradicional gust de la tardor sempre dona un toc extra i agradable en bullits, cremes, purés, risottos o amb guarniments, la culminació de les seves possibilitats és la confitura, un dels canvis més espectaculars de la cuina és el marron glacé.

Fruit tradicional de tardor

Les castanyes són tradicionals al carrers i places de la tardor, amb l'arribada del fred tenen un component màgic de comunió amb la família, en les dates que el començament de fred ens recorda amb melancolia les brases del foc.

Un ampli ventall de registres

Van variant des de les fresques fins a les confitades, passant per les cuites, al cuinar-les transmeten fragàncies de tocs torrats, poden utilitzar-se també aplicant-les-hi un proces de molinat aconseguint una farina blanca, aquesta pols dona una gran varietat de matisos i textures que es desfan a la boca o senceres cruixents com caramels. A la cuina la seva flexibilitat i transversalitat sorprèn i aporta una personalitat única.

La Castanya a la cuina

Podem parlar de purés, cremes, essències, destil·lacions, carns, peixos, acompanyaments, salses, guarniments, postres, gelats..., pot combinar amb qualsevol aliment al ser neutra en cru i dolça al coure.
Podem combinar-la des de tòfona fins a dolços de postre, és un ingredient que apareix en moltes receptes tradicionals des de pans a dolços, fins hi tot pastes amb un elevat valor energètic.

La castanya també es presenta en versió líquida, una nova forma de degustar-la és la infusió normalment combinada amb llet animal o vegetal. Les castanyes combinen amb carns potents com l’ànec o el garrí, base perfecte per vinagretes, cremes i emulsions, guarnint plats de tardor i de caça, molt apreciades durant la seva estacionalitat concreta.

Creats amb cura i dedicació, tal com marca la tradició.

L’aventura de Paramí va començar a mitjans dels anys 50, sent repartidors d’orxata. Vam ser els primers!

El nostre negoci va fer un gir quan un client ens va demanar un quilo d’ametlles de les que veníem al bar, des de llavors, vam començar a vendre ametlles a restauració i hostaleria.

Vam incorporar també la venda de cacauets i de molts fruits secs, així hem arribat fins avui, amb més de 1000 productes, amb un 70% de productes de marca pròpia.

Fruits secs

Una cuidada varietat de fruits secs, que torrem i fregim cada dia, seleccionats per la seva alta qualitat: ametlles, avellanes, cacauets….

Aperitius

Una gran varietat d’aperitius salats per prendre quan més et vingui de gust.

Varietats

Amb pell, sense pell, cru, torrat, amb sal, sense sal

Recordeu tenim de tot en productes frescos silvestres o de cultiu, naturals i de proximitat.

CATÀLEG GENERAL
BOLETS PIRINEUS

Els nostres productes ordenats per gammes

Actualment esteu veient Fruits secs, l’essència del artesanal
Fruits secs