No en voldràs d'altres

Formatgeries dedicades a l’elaboració de productes làctics artesanals, mantenint la tradició per oferir els millors productes, conservant la màxima qualitat.
Els productes son elaborats amb diferents tipus de llet, d’ovella, cabra i vaca, per explotacions familiars, això permet treballar la llet pràcticament acabada de munyir, donant un valor afegit a la qualitat de la matèria primera.

Taula de continguts

CABRIANES - Llet de vaca

Empresa familiar, que porten més de 50 anys elaborant productes làctics.

RECUITS NURI - Llet de cabra

Empresa familiar que treballa de manera artesana la llet de cabra des de l’any 1972, prova a prova, varen obtenir el gust i textura pel recuit de drap, i així és com el segueixen fent actualment. Important!! Molts dels productes  de la formatgeria Nuri són fets amb llet de cabra pasteuritzada i  tenen una caducitat de quatre o cinc dies, per això el transport ha de ser especial i té un sobrecost degut al transport urgent frigorífic.

Recuit de drap – Producte recomanat per Bolets Pirineus

Si us agrada el formatge, hi ha alguna cosa que no podeu deixar de fer, tastar el recuit de drap.

Aquesta meravella no es coneix gaire fora de l’Empordà, però mereix un pòdium dels formatges frescos per delicat, cremós i llaminer, és una delícia làctia nascuda per donar plaer.

S’elabora amb quall, després de tallar-lo, per provocar un escorregut llarg, que deixi una pasta que, una vegada manipulada a l’estil del elaborador (batuda, mesclada amb xerigot…), pugui ser emmotllada en els draps.

El tret més diferenciador d’aquest producte, és que el trobarem embolicat amb un drap de cel·lulosa que en manté la forma i en permet l’escorregut i eliminació de xerigot.

Sol, amb sucre, melmelada, macedònia, figa, codonyat, fruit sec, crema de llimona, fins i tot hi ha qui  l’acompanya amb anxova o com a base per fer pastissos, mousse o gelat.

FORMATGERIA LES ROQUES - Llet de cabra

Petita empresa familiar, creada l’any 1988 a Sant Llorenç de Morunys, dedicada a l’elaboració de productes làctics artesanals

FORMATGERIA VALETTE - Llet d'ovella

Formatgeria  Valette de Sant Llorenç de Morunys, Vall de Lord, dedicada a l’elaboració de formatge artesà madurat de llet crua d’ovella

ALTRES FRESCOS

1ª GAMMA FRESC
HORTA DE PROXIMITAT

Temporada, acabat de collir

1ª GAMMA FRESC
OUS DE PAGÈS

Ous d’aus que passegen lliurement.