Presentació i decoració noves experiències

Flors, mini, baby, brots i germinats

La mini verdura, fruita baby, brots, germinats i flors comestibles, dels que se’n pot trobar molta varietat, s’han convertit en productes necessaris en el procés de creació per satisfer-nos completament.

El  minimalisme aconsegueix presencia, color, exotisme, frescor i gust.

No té res a envejar amb valor nutricionals a les verdures comuns però son més tendres, perfumats i gustosos

Flors comestibles

Sembla nou i exclusiu de cuiners i pastissers moderns, però les flors es fan servir a cuina des de fa segles, quan es feien servir les violetes, la flor de carabassa o pètals de rosa.

Mini Rosa
Mini Rosa

Afegir flors al menjar el fa més fresc i atractiu, però no nomes això, també l’hi aporta altres sabors i matisos, inclús nutrients i vitamines, com quan l’hi posem herbes aromàtiques.

Encara que ens sembli presumptuós i fora del nostre habitual, el cert és que en mengem més habitualment del que ens sembla, qui no ha menjat bròquil, coliflor, clau, safrà o camamilla que també són flors.

Però no totes les flors es poden menjar, primerament les que venen de vivers com a ornamentals estan carregades de productes químics contraproduents per la salut, les flors comestibles han de ser espècies comestibles de cultiu per a destí alimentari.

Son un dolç guarniment per  l’amanida, fer servir pètals de rosa a la cuina es justifica pel seu aroma, són perfectes per guarnir amanides amb fruita.

Podem fer un recorregut per les flors comestibles de la A a la Z, seguint aquest enllaç, així coneixerem les seves característiques i curiositats.

Mini verdures

Una mini verdura es una verdura collida molt jove, son les mateixes llavors de les verdures comuns, però s’agafen petites abans no creixin mes.

Les mini verdures son tendres, delicades encara que de textura ferma, mes dolces i brillants.

No cal preocupar-se la mini verdura encara que collida molt jove no està modificada genèticament, això reclama dels productors està molts més atents al desenvolupament i collir-les en el seu moment de mida òptima.

Tot plegat ajuda a poder incloure en el menú plats d’arquitectura aromàtica, que ens porta a construir plats millors i mes vistosos.

 

Fruita baby

Platan baby
Banana baby

La fruita és molt bona, però a vegades es deixa de menjar per ganduleria.

Si les peces son grans pot passar que faci  mandra encetar-la o que sembli que cansarà menjar-ne tanta, per el que s’acaba per no menjar-ne gens.

Per altra banda fruita com la pinya, la síndria, fins i tot el plàtan, al plat perd completament la seva forma, ja que al ser la peça gran, el tros que posarem a la ració perd totalment la forma del fruit original i deixa de tenir versemblança.

Tots els trossos de la fruita al igual que altres productes alimentaris no tenen la mateixa textura i gust, la mida petita permet menjar tota o bona part de la peça en una ingesta i així apreciar-ne tot el sabor.

Actualment esteu veient Presentació i decoració noves experiències
Mini rosa