Salses i melmelades, reals no processats

Abans de les conserves eren coneguts altres mètodes per a mantindre les propietats dels aliments:

 • Conservar-los a llocs secs i foscos.
 • Cobrir-los amb substàncies protectores
  • Sucre, per a mantindre fruites i vegetals
  • Vinagre per a llegums i fruits,
  • Greix, oli,
  • Argila, mel, gelatina, etc.
 • Fumats i salaó.

Inicis de la conservació dels aliments

L'any 1795, un pastisser francès, va descobrir que l'aplicació de l'escalfor -bany Maria- al menjar dins d'envasos de vidre tancats, preservava el menjar de la descomposició.

L'any 1803 es trobà un mètode per a conservar aliments per calor en recipients tancats hermèticament.
Més tard es descobrí que el vapor era més eficaç que l'aigua bullent per a l'esterilització.

L'any 1810 es va patentar el procés d'envasat en recipients de vidre, llautó, estany, ceràmica o altres materials, utilitzant el mètode d'Appert, va començar a posar menjar en diferents envasos al buit.

Autoclau

L'any 1851 s'inventà l'autoclau, un recipient de parets resistents apte per a suportar pressions internes elevades, que permet d'aconseguir temperatures de l'aigua continguda superiors a 100 °C sense que hi hagi ebullició.

A partir del segle XIX, la conservació passa del procediment empíric al científic. L'any 1853, es va obtenir una esterilització perfecte a elevada temperatura.

Les nostres conserves neixen sempre del excedent de temporada, degut això, moltes de les referències depenen directament de la collita de cada temporada.

Conserves amb autoclau

Venem temps, la cuina es la de cadascú.

L'objectiu de Cal Senzill és estalviar hores de feina a totes aquelles persones que els agrada cuinar amb productes reals i no processats.
Els valors afegits de la marca són la proximitat, la qualitat i la temporada dels productes, a la nostra terra la riquesa i la quantitat de productes que es conreen és enorme.

L’objectiu de Cal Senzill és estalviar hores de feina a totes aquelles persones que els agrada cuinar amb productes reals i no processats.

Els valors afegits de la marca són la proximitat, la qualitat i la temporada dels productes, a la nostra terra la riquesa i la quantitat de productes que es conreen és enorme.

Els productes no porten cap tipus d’additiu ni conservant

Sempre es respecta al màxim la matèria primera per tal que el producte final en sigui un derivat fidel.

A Cal Senzill ens agrada  allunyar-nos d’allò corrent i comú, però abracem tot allò tradicional, així que utilitzant les receptes de tota la vida com a base, s’elaboren salses i conserves amb un toc alegre.

Tots i cada un dels nostres productes són completament naturals i no contenen ni gluten, ni lactosa, és a dir, són aptes per a celíacs i intolerants, per això, él mes important és guardar-les un cop obertes a la nevera.

Les mostasses són suaus, la salsa prové de la mostassa blanca cultivada a l’Urgell, i és de producció ecològica.

Des de melmelades fins bases de cuina i salses

Catàleg

Recordeu tenim de tot en productes frescos silvestres o de cultiu, naturals i de proximitat.


II GAMMA CONSERVA
AUTOCLAU

Venem temps per la cuina de cadascú

You are currently viewing Salses i melmelades, reals no processats
Conserves, Venem temps