Salses i melmelades, reals no processats

Abans de les conserves eren coneguts altres mètodes per a mantindre les propietats dels aliments:

 • Conservar-los a llocs secs i foscos.
 • Cobrir-los amb substàncies protectores
  • Sucre, per a mantindre fruites i vegetals
  • Vinagre per a llegums i fruits,
  • Greix, oli,
  • Argila, mel, gelatina, etc.
 • Fumats i salaó.

Inicis de la conservació dels aliments

L'any 1795, un pastisser francès, va descobrir que l'aplicació de l'escalfor -bany Maria- al menjar dins d'envasos de vidre tancats, preservava el menjar de la descomposició.

L'any 1803 es trobà un mètode per a conservar aliments per calor en recipients tancats hermèticament.
Més tard es descobrí que el vapor era més eficaç que l'aigua bullent per a l'esterilització.

L'any 1810 es va patentar el procés d'envasat en recipients de vidre, llautó, estany, ceràmica o altres materials, utilitzant el mètode d'Appert, va començar a posar menjar en diferents envasos al buit.

Autoclau

L'any 1851 s'inventà l'autoclau, un recipient de parets resistents apte per a suportar pressions internes elevades, que permet d'aconseguir temperatures de l'aigua continguda superiors a 100 °C sense que hi hagi ebullició.

A partir del segle XIX, la conservació passa del procediment empíric al científic. L'any 1853, es va obtenir una esterilització perfecte a elevada temperatura.

Les nostres conserves neixen sempre del excedent de temporada, degut això, moltes de les referències depenen directament de la collita de cada temporada.

Principals conserves

Venem temps, la cuina es la de cadascú.

L'objectiu de Cal Senzill és estalviar hores de feina a totes aquelles persones que els agrada cuinar amb productes reals i no processats.
Els valors afegits de la marca són la proximitat, la qualitat i la temporada dels productes, a la nostra terra la riquesa i la quantitat de productes que es conreen és enorme.

L’objectiu de Cal Senzill és estalviar hores de feina a totes aquelles persones que els agrada cuinar amb productes reals i no processats.

Els valors afegits de la marca són la proximitat, la qualitat i la temporada dels productes, a la nostra terra la riquesa i la quantitat de productes que es conreen és enorme.

Els productes no porten cap tipus d’additiu ni conservant

Sempre es respecta al màxim la matèria primera per tal que el producte final en sigui un derivat fidel.

A Cal Senzill ens agrada  allunyar-nos d’allò corrent i comú, però abracem tot allò tradicional, així que utilitzant les receptes de tota la vida com a base, s’elaboren salses i conserves amb un toc alegre.

Tots i cada un dels nostres productes són completament naturals i no contenen ni gluten, ni lactosa, és a dir, són aptes per a celíacs i intolerants, per això, él mes important és guardar-les un cop obertes a la nevera.

Les mostasses són suaus, la salsa prové de la mostassa blanca cultivada a l’Urgell, i és de producció ecològica.

Des de melmelades fins bases de cuina i salses

Desenvolupem una línia de productes d'alta qualitat, tenint el kumquat com a producte principal.

El cumquat, també conegut com quinoto o taronja xinesa, és el fruit d'un arbre del gènere Fortunella, elaborem els nostres productes amb la varietat Fortunella margarida, anomenada col·loquialment Nagami, els fruits de la qual són de color taronja intens, la closca és de sabor dolç i la polpa és àcida com la llimona.
El país del qual prové el cumquat és la Xina, encara que podem trobar aquesta planta a tot l'est del continent asiàtic.
L'arbre delckumquat està caracteritzat per les seves ramificacions, que poden presentar espines en alguna ocasió. Les fulles són de color verd brillant i les flors blanques i oloroses.

Som respectuosos amb el medi ambient i ho apliquem als nostres processos de fabricació.

El cumquat

El botànic anglès Robert Fortune, a mitjans del segle XIX va portar a Europa provinent de la Xina una planta de Kumquat, anomenada científicament “Fortunella margarita”.

És un fruit delicat, amb una pell molt més fina i fràgil que una mandarina. Es pot conservar a temperatura ambient uns 4-7 dies i unes 3 setmanes a la nevera.

Com que pertany a la família dels cítrics, és ric en Vitamina C, potassi i àcid fòlic. En menor mesura conté gran quantitat de minerals i oligoelements com a magnesi o calci.

Elaborem melmelades i salsa chutney per bases de cuina i salses.

Poma de muntanya cultivada a mes de 700 metres.

Les pomes Biolord tenen el gust que tenen perquè són de muntanya, ecològiques, i locals. L’experiència ens demostra que estem tastant un producte clarament diferent. Poc a veure amb les pomes de producció convencional a què estem acostumats.
Espectacularment bones. Molt i molt gust. Alguns adjectius: dolces, sucoses… Els entesos parlen de “crocanticitat”, aquesta característica que fa que facin “croc” quan els claves queixalada.
La producció que se n’obté és petita, si la comparem amb la convencional, i la distribució que se’n fa és per circuits curts, de manera que no fa gaires quilòmetres per arribar a la taula del consumidor.

La poma de muntanya

Podríem dir que són pomes com les d’abans… si no fos que, fa tant de temps que no se’n feien, d’aquestes pomes, que ni les tenim ja a la nostra memòria.
Les pomes Biolord tenen el gust que tenen perquè són de muntanya, ecològiques, i locals.
Es cultiven entre els 700 i els 900 metres d’alçada, amb mètodes de producció totalment respectuosos amb l’entorn, que compleixen la normativa per tenir el segell CCPAE. Són pomes, doncs, que ens podem menjar sense pelar-les, amb tota garantia i seguretat.

D’aquestes pomes sense cap altre afegit se’n fa suc i sidra imagineu com de bo serà amb aquesta matèria prima.

Oferim una alimentació sana i ecològica que permet a les persones acostar-se a un ideal de vida en harmonia, amb elles mateixes i el seu entorn.

Amb aquest propòsit, produïm i distribuïm aliments ecològics i vegetarians d'alta qualitat, tot respectant el medi ambient i de manera sostenible, seguint processos ecològics. Ens esforcem cada dia per actuar en harmonia amb la natura.

Des de sempre, apostem per una alimentació natural i ecològica, entre la tradició artesanal i l'ús de tecnologia sostenible.

La qualitat dels nostres productes, la capacitat d'innovar i la fermesa amb què ens hem mantingut fidels als nostres valors, ens ha permès créixer de manera orgànica i esdevenir una marca referent al mercat de l'alimentació ecològica del nostre país.
Estem al vostre costat innovant per oferir-vos aliments ecològics d'alta qualitat.

KIMCHI - Col napa fermentada

El kimchi és una recepta coreana de col xinès fermentat amb Xile i altres ingredients com l'all, gingebre, sal i salsa de peix. Està considerat un superaliment molt saludable gràcies als bacteris vius que conté, i per ser ric en fibra i nutrients.
Degut a la seva alta concentració d'àcid làctic, el kimchi estimula la gana..

XUCRUT - Col lactofermentada

El xucrut o sauerkraut (en alemany) és col blanca o col lactofermentada.
Encara que avui dia estan molt de moda aquests aliments probiòtics com la kombutxa o els adobats, i els preparem per plaer, el xucrut era la forma utilitzada als països d'Europa Central i de l'Est de conservar la col. Així ho podien consumir durant els llargs hiverns.

COL KALE CUITA

És de la família de les cols però en lloc de menjar les flors, consumim les fulles. Tendres i sucoses, aquestes fulles es poden cuinar de múltiples maneres i en varietat de receptes.
És nutricionalment rica en antioxidants i calci i un dels aliments amb més concentració de vitamina K, necessària per a la coagulació sanguínia i eficaç per promoure la fixació del calci als ossos.

JACKFRUIT - Jaca

La jaca és una bona font de fibra, per la qual cosa et podria ajudar a sentir-te satisfet durant més temps i a mantenir la regularitat dels moviments intestinals.
La polpa de la jaca immadura és blanca i la seva aroma i sabor es descriuen millor com a neutres. La jaca verda es cuina i es fa servir com la patata, sovint com a acompanyament de carn, peix o ous.

TAMARI - Salsa de soja

La salsa de soja japonesa (shoyu) que tots coneixem, és la varietat koikuchi, es fa a parts iguals amb soja i blat.
Dit això, el tamari és una altra varietat de salsa de soja, i no qualsevol, sinó la primera que va existir al Japó.
La principal diferència respecte a la koikuchi és que no té blat, o només una petita proporció.
La salsa de consistència espessa i molt umami, es fa servir tradicionalment per mullar el sashimi. Les altres s'utilitzen per a taula o per a cuinar. Però hi ha un motiu pel qual es recomana per cuinar, molts dels components que donen a la salsa de soja el seu aroma i sabor s'obtenen de la fermentació del blat i són molt volàtils, per tant es perden, per contra, el tamari obté el seu sabor i aroma dels aminoàcids de la fermentació de la soja, els quals no són volàtils. En conseqüència, el tamari suporta molt millor les coccions perllongades.
Aquest és el motiu pel qual el tamari és especialment apte per fer servir com a condiment per qualsevol plat cuinat a foc lent. Feu-ho servir amb aliments suaus que requereixin coccions llargues.

TAHIN - Crema de sèsam

El Tahín (o Tahini) és una pasta feta de sèsam molt popular a la cuina asiàtica i de l'Orient Mitjà.
És un aliment ric en greixos i de gran aportació calòrica, per la qual cosa es recomana sempre consumir-lo en moderació.
El sabor d'aquesta crema és intens però no gaire amarg i aporta un toc diferent a molts àpats i salses.
Encara que normalment s'associa a plats salats, és molt bona barrejada amb aliments dolços,

CREMES - Cacauet, Avellana o Ametlla

A més d’afegir-la a les cremes de verdures, als gelats eco, a les amanides o al pa, és una bona manera de prendre la fruita seca.
Les cremes per untar, ens permeten preparar àpats nutritius i energètics que ens mantindrà saciats, gràcies a la fibra i proteïna que contenen.

Recordeu tenim de tot en productes frescos silvestres o de cultiu, naturals i de proximitat.

2ª GAMMA CONSERVA
AUTOCLAU

Venem temps per a la cuina de cadascú

You are currently viewing Salses i melmelades, reals no processats
Autoclau