Bolet deshidratat

Ceps deshidratats

Per cuinar-los és necessari rehidratar-los abans de començar la cocció.

-L'assecat dels bolets consisteix a exposar-los a l'aire a temperatura ambient, o bé escalfar-los, amb l'objectiu que perdin per dessecació tota l'aigua que contenen.
-Es recol·lecten a la primavera o a la tardor, però l'assecat en garanteix el consum durant tot l'any.
-Despres d'aquest procés els bolets presenten un aspecte més rugós i dur, així com més enfosquit, a més només en queda la décima part del seu pes original i són més gustosos.
-Per rehidratar cal escalfar aigua i retirar-la del foc, posar-hi els bolets i tapar amb un drap, deixar dins de l'aigua de 4 a 8 hores depenent de la recepta, a més temps de cocció menys cal que romanguin dins l'aigua.

 

Presentacions

  • Secs, depén de la mida o la varietat es deixen sencers, es parteixen o es laminen en tot cas nomès se seleccionen els trossos més ben formats per servir en aquesta presentació.
  • Brisura, per tal de facilitar la feina a l'hora de preparar segons quin plats el bolet una vegada laminat i deshidratat passa per un procés de trituració que el deixa a una mida petita i uniforme, així és més ràpit d'hidratar i no cal trocejar-lo.
  • Pols,de bolets deshidratats, una manera original de donar-li un toc diferent a la nostra cuina, sense que es vegi el bolet, l’incorporarem a les receptes al començar a cuinar.
Cep Carrereta Moixeró
Boletus edulis Marasmius oreades Calocybe gambosa.
Ou de reig Rossinyol Trompeta
Amanita caesarea Cantharellus cibarius Craterellus cornucopioides
Cama-groc Múrgula Barreja
Cantharellus lutescens Morchella rotunda  
Xampinyó Shii-take Gírgola
Agaricus campestris Lentinula edodes Pleurotus ostreatus